English

Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support

Technical Support Questions about game technical support to the users of the community

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2008, 09:16 AM   #1
Aldreth
Pledge
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Aldreth is on a distinguished road
Thumbs up Problems Loading.

Hey there, I downloaded your game today. It looks impressive from the reviews and the screenshots I have seen. But, the game doesn't seem to load properly. Whenever the game launch's and finishes loading and where the GUI's appear (chat, map etc...) the rest of the screen stays white.

Also when I boot up the game I get this error :



Well I can't put in screenshots from ingame, because it doesn't seem to work.

My system specs are the following :





Cheers! And thanks in advance!
Aldreth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 01:38 PM   #2
Wyatt
Count
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,544
Wyatt will become famous soon enoughWyatt will become famous soon enough
Default

Hello Aldreth,

You will need to install the latest DirectX. You can do so from the following (Direct X 10) - Link.

This should solve your problem.

Regards, and welcome to the game!
Wyatt no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 09:10 PM   #3
Aldreth
Pledge
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Aldreth is on a distinguished road
Default

Hello, I have updated my DirectX to an updated version of the DirectX 9. I am no longer getting that error whenever I boot up the game. But, I still have a white screen whenever I log onto the game itself. Everything is white except the GUI's.

I have tried running the game with OpenGL and Direct3D, using Safe Mode and Windowed Mode. I also checked the "update all at once" checkbox in the options menu, but the effort was to no avail, I still have the white screen problem.

I reinstalled the game, and this appeared:



I clicked OK, and it said the game has been sucessfully been installed on your computer.

This also appeared while it was downloading the first patch at the Client screen :



I need some help. Thanks!

Last edited by Aldreth; 12-28-2008 at 09:42 PM.
Aldreth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 03:52 PM   #4
Wyatt
Count
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,544
Wyatt will become famous soon enoughWyatt will become famous soon enough
Default

Hello Aldreth,

What is the name of your graphic card? are the drivers up to date?

The first error, I don't have a clue what might be causing it, as you already updated to the latest version of Direct X 9.

About the last error, that sometimes happens on the game launcher, don't worry about it.

Quick FAQ:

Where can I download the drivers? Well from this links below, according to the graphic card you currently using:

Will this fix my problem? Lets hope that it does .

Web Site of nVidia
Web Site of ATI
Web Site of Intel
Web Site of XGI
Web Site S3 Graphics - For UniChrome/GammaChrome/DeltaChrome
Web Site of SIS

Check that and see if anything changes.

Note: Sometimes reverting to a old driver solves the problem, if nothing from the above helped, try doing that.

Regards.

Last edited by Wyatt; 12-29-2008 at 04:10 PM.
Wyatt no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 04:06 PM   #5
Znurre
Marquis
 
Join Date: Jan 2007
Location: RA
Posts: 1,897
Znurre will become famous soon enoughZnurre will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by jpicon
The first error, did you install Direct X 10? I recommend that you install it.
Direct X 10 is not available for Windows XP.
And because he tried using both OpenGL and Direct3D, DirectX is clearly not the problem here... still I don't have any clue what it might be.
__________________
Winning a fight is not what makes you a good player, it's how you do it.
http://home.znur.re/screenshot%20201...2011_39_37.jpg
Znurre no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 04:08 PM   #6
Wyatt
Count
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,544
Wyatt will become famous soon enoughWyatt will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Znurre
Direct X 10 is not available for Windows XP.
And because he tried using both OpenGL and Direct3D, DirectX is clearly not the problem here... still I don't have any clue what it might be.

Uups, thanks for the reminder, post edited .

I believe it might be a drivers issue, i hope when he updates the drivers his problem is fixed. But I am merely guessing here.

Regards.
Wyatt no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 12-30-2008, 06:58 AM   #7
Aldreth
Pledge
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Aldreth is on a distinguished road
Default

Scratch my last post, moments later I switched the renderer to Direct3D and the game works fine. Thanks for the help and the replies, should of posted this a little earlier
Aldreth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2016 © All rights reserved