English

Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support

Technical Support Questions about game technical support to the users of the community

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2018, 03:11 AM   #1
existentialist
Pledge
 
Join Date: May 2009
Location: England
Posts: 33
existentialist is on a distinguished road
Default CoR defaults to 60Hz in Creator Fall

Prior to upgrading to win10 fall creator, CoR would always start in 144Hz mode. Since the upgrade, CoR will only start at 60Hz...requiring me to manually toggle to 144Hz.
It doesn't matter what settings I play with, nothing works.

Any ideas?
__________________
Sigurd WM / Custard WM / Siggy WM
Melancholic WM
existentialist no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 01-15-2018, 07:17 PM   #2
Adrian
NGD·Studios
 
Adrian's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wien, Österreich
Posts: 2,859
Adrian will become famous soon enoughAdrian will become famous soon enough
Default

Slowly we see some new issues that Windows 10 FCU has brought. What's happening to you might be related to the upgrade of WDDM to version 2.3. The switch to WDDM 2.3 might have affected and there might be some implementation that needs to be changed on our side as well.

We need to test with that kind of hardware.
__________________
Adrian no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 01-17-2018, 06:35 AM   #3
Mashu
Master
 
Mashu's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Stockholm
Posts: 541
Mashu is an unknown quantity at this point
Default

On Linux when V-sync enabled it is 60Hz. Otherwise it goes above.
Just curious, why one would even want to eat more CPU/GPU to have unnoticeable by human brain frame rate. 60Hz would be like 16ms, 144Hz would be like 7ms. When ping is usually above 122ms.
Mashu no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 01-17-2018, 02:53 PM   #4
Artemo
Initiate
 
Artemo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Germany
Posts: 136
Artemo is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mashu View Post
to have unnoticeable by human brain frame rate. .
The human eye can't see more than 15 FPS

Where do you find the option for 144Hz mode?
__________________
Good old times.
Artemo no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 01-23-2018, 03:04 PM   #5
Mashu
Master
 
Mashu's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Stockholm
Posts: 541
Mashu is an unknown quantity at this point
Default

https://www.livescience.com/42666-hu...ord-speed.html

I think 60 FPS is just about right value, it's even for trained FPV pilots that can't go below 20ms. 144 FPS would be insane and just waste of resources I think.

There are bigger effects in game than that, for instance ping which can differ by 100ms between players, And that's a lot when to make a difference on 0.5s spell into 0.6s.
Mashu no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 08:47 PM   #6
existentialist
Pledge
 
Join Date: May 2009
Location: England
Posts: 33
existentialist is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mashu View Post
On Linux when V-sync enabled it is 60Hz. Otherwise it goes above.
Just curious, why one would even want to eat more CPU/GPU to have unnoticeable by human brain frame rate. 60Hz would be like 16ms, 144Hz would be like 7ms. When ping is usually above 122ms.
I suggest you try 60Hz on a 1440p display and then tell me there is no noticeable difference. From my perspective there is enormous motion blur when panning around at 60Hz.
__________________
Sigurd WM / Custard WM / Siggy WM
Melancholic WM
existentialist no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 07:20 PM   #7
Safia_Aurelya
Apprentice
 
Safia_Aurelya's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Deutschland
Posts: 86
Safia_Aurelya is on a distinguished road
Default

I have a 144 hz G sync display and the display menu says in COR i have a max. refresh rate of 60 hz. What can i do to change this? I use windows 10 professional...

Regards

Dessert
Safia_Aurelya no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-30-2018, 09:10 PM   #8
existentialist
Pledge
 
Join Date: May 2009
Location: England
Posts: 33
existentialist is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Dessertpanther View Post
I have a 144 hz G sync display and the display menu says in COR i have a max. refresh rate of 60 hz. What can i do to change this? I use windows 10 professional...

Regards

Dessert
CoR development is not tracking WDD changes. You can't even manually toggle to a higher refresh rate in the latest Spring update.
__________________
Sigurd WM / Custard WM / Siggy WM
Melancholic WM
existentialist no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2016 © All rights reserved