English

Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support

Technical Support Questions about game technical support to the users of the community

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-30-2013, 10:32 AM   #1
gwirsaeth
Pledge
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
gwirsaeth is on a distinguished road
Default Problem with latest update

Since around the time of the latest update (about 13 hours ago) I can no longer use my character. I was on before and after the server restart with game not working correctly. At first the game crashed every time I tried to kill a mob - between 1st and 4th shot - and now the game freezes on the character selection screen when I press play.

i have tried unlock_powers in case normal hit was buggy, I've tried getting killed at a fort, I've deleted local files on Steam and re-downloaded, verified local files, changed video drivers and written a dozen or so crash reports and submitted tickets.

Has anyone got any suggestions as to what I should do next (keep it clean!).

Ubuntu 12.04 64 bit on Steam but not convinced this is Linux related.
gwirsaeth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 10:55 AM   #2
badassmaster
Apprentice
 
badassmaster's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 88
badassmaster is on a distinguished road
Default

Worked absolutely fine on Debian. Pretty safe to say it's not a Linux related issue this time.
__________________
Warjuice
badassmaster no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 11:29 AM   #3
Slartibartfast
Master
 
Slartibartfast's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 579
Slartibartfast is on a distinguished road
Default

Linux Mint 14 works like a charm.

One more thing to say. I was using experimental nvidia driver v310. Yesterday I updated my video driver to proprietary binary driver v319 and raised my FPS from 30 to 50. Cheers!
__________________
Slartibartfast / Slartibartflask / Phartiphukborlz / Slartibarbfast / Blart Versenwald :: The true Goat of Alsius
CoR Sentinel
Slartibartfast no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 11:33 AM   #4
badassmaster
Apprentice
 
badassmaster's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 88
badassmaster is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by edenkirin View Post
Linux Mint 14 works like a charm.

One more thing to say. I was using experimental nvidia driver v310. Yesterday I updated my video driver to proprietary binary driver v319 and raised my FPS from 30 to 50. Cheers!
Nice increase!
__________________
Warjuice
badassmaster no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 11:36 AM   #5
gwirsaeth
Pledge
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
gwirsaeth is on a distinguished road
Default

So any ideas what to try next?

Btw, now I tried deleting data files to force refresh. On log in it says I need to authorize a new computer, haven't had anything in email, what is going on?

Reinstall, reinstall.
gwirsaeth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 04:03 PM   #6
gwirsaeth
Pledge
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
gwirsaeth is on a distinguished road
Default

The answer to this particular problem is to switch off weapon trails and weapon beams in the video options.

The next part of the problem is that after all the messing about the sound quality is really bad, stuttering and scratchy.

Any ideas welcome.

Last edited by gwirsaeth; 05-30-2013 at 04:35 PM.
gwirsaeth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 11:27 PM   #7
Cuchulainn
Master
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 303
Cuchulainn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by gwirsaeth View Post
[...]

The next part of the problem is that after all the messing about the sound quality is really bad, stuttering and scratchy.

Any ideas welcome.
if it is not a issue of pulseaudio in your linux system, perhaps configuration of the openal config file helps:
http://www.championsofregnum.com/for...ad.php?t=89449

perhaps the sample-type or driver setting of openal can help.
Cuchulainn no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 10:15 AM   #8
Orimae
Initiate
 
Orimae's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Netherlands
Posts: 222
Orimae is on a distinguished road
Default

I have similar problem on linux, Ubuntu 12.10 ... the launcher wont even come up for me... works fine on windows, but not Linux.. click launcher, nothing happens, at all...
__________________
Φ Operation Repo Φ
Orimae no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 10:35 AM   #9
HunterRed
Pledge
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 19
HunterRed is on a distinguished road
Default

I have the same problem... Tried to log in 10 minutes ago, launcher opened, downloaded something, and close it self. Now when I click on CoR icon nothing happans. Linux, Ubuntu 10.10

Last edited by HunterRed; 05-31-2013 at 01:30 PM.
HunterRed no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 11:40 AM   #10
gwirsaeth
Pledge
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
gwirsaeth is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by gwirsaeth View Post
...

The next part of the problem is that after all the messing about the sound quality is really bad, stuttering and scratchy.
...
It seems to be a problem with surround sound - if I set sound output to 5.1 instead of analogue stereo the quality of sound improves dramatically but I only have analogue headphones so some effects sound too loud, for example the sound of an arrow hit is in the middle of my head (too loud) not in the distance. It is bearable and time to shop for 5.1 headphones!
gwirsaeth no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Tags
crash buggy character

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2016 © All rights reserved